Usluge

Mi gradimo vašu budućnost!

Naše usluge su usmjerene ka pružanju sveobuhvatnih građevinskih rješenja prilagođenih vašim individualnim potrebama. Naša stručnost – Vaše zadovoljstvo!

Izrada projekata i projektne dokumentacije
Gradnja objekata niskogradnje i visokogradnje
Gradnja po sistemu "ključ u ruke"
Nekretnine

Izrada projekata i projektne dokumentacije

Svaki naš projekat je jedinstvena priča. Trudimo se da svakom novom poslu pristupimo sa posebnom pažnjom i veoma smo posvećeni svakom detalju u fazi planiranja i projektovanja kako bismo obezbjedili funkcionalne, ali i estetski privlačne objekte koji će ispunjavati sve vaše potrebe.

​Naš tim stručnjaka iz oblasti arhitekture, inženjeringa i dizajna ima bogato iskustvo u izradi projekata i projektne dokumentacije za različite vrste građevinskih objekata. 

Proces izrade projekata uključuje pažljivo analiziranje zahtjeva klijenata, istraživanje terena, kao i prilagođavanje specifičnim regulativama i propisima. Analizom dobijenih informacija imamo osnov za razvoj projektnog rješenja koje je funkcionalno, estetski privlačno i tehnički izvodljivo.

U procesu izrade projektne dokumentacije, pažljivo radimo na crtežima, planovima, tehničkim specifikacijama I ostaloj dokumentaciji neophodnoj za uspješnu izgradnju objekta. Pridržavamo se visokih standarda i koristimo najnovije softverske alate kako bismo osigurali tačnost, dosljednost i jasnoću kompletne projektne dokumentacije.

Naša kompanija ima iskustvo u radu sa relevantnim institucijama i regulatornim tijelima zaduženim za izdavanje potrebnih dozvola i odobrenja za projekat. Naš tim je upoznat sa lokalnim propisima i pravilima tako da je svaki projektni zadatak u skladu sa svim zakonskim zahtjevima.

Gradnja objekata niskogradnje i visokogradnje

Kompanija Kalamper se bavi izgradnjom, rekonstrukcijom, sanacijom i adaptacijom građevinskih objekata u oblasti visokogradnje i niskogradnje. Ponosni smo smo na visok kvalitet naših usluga što se ogleda u pažljivo odabranim materijalima, preciznoj izradi i detaljnoj kontroli kvaliteta svakog koraka u procesu gradnje.

Sa ponosom ističemo naše bogato iskustvo u upravljanju projektima, koordinaciji različitim timovima i osiguravanju usklađenosti sa propisima i standardima kvaliteta radova. 

Usluge koje prate segment gradnje podrazumjevaju projektovanje i planiranje, izvođenje građevinskih radova kao I projektovanje i ugradnju sistema tehničkih instalacija. Zadnja faza se odnosi na nadzor kvaliteta i sprovođenje sigurnosnih mjera kako bi se osigurala usklađenost sa propisima.

Naš tim posvećenih stručnjaka prati najnovije trendove i tehnologije u građevinarstvu kako bi vam omogućili moderno i funkcionalno rješenje koje će zadovoljiti vaše potrebe i želje.

Pored navedenog naše preduzeće se može pobrinuti i za uređenje terena na kojem se željeni objekat planira izgraditi. Početna fazi pri izradi svakog projekta podrazumjeva pripremne radove u koje spadaju: čišćenje područja građenja, sječenje i uklanjanje grmlja i drveća, uklanjanje postojećih instalacija, ručni i mašinski iskop zemlje, nasipanje i niveliranje terena, odvoz viška zemlje i šuta, kao i dovoz zemlje ili drugih materijala potrebnih za nasipanje.

Nakon izgradnje samog građevinskog objekta, slijedi uređenje terena, što podrazumijeva radove na izgradnji pristupnih puteva, trotoara, parking prostora kao i zelenila sa kompletnom projektovanom  insfrastrukturom. 

Mi vjerujemo u transparentnost u poslovanju i otvorenu komunikaciju sa klijentima I zato je gradnja vaše budućnosti sa nama sigurna investicija.

Gradnja "ključ u ruke" - Sveobuhvatna usluga za vaš građevinski projekat

Takozvani sistem gradnje “ključ u ruke” podrazumjeva izvođenje i završetak svih radova u građevinarstvu, uključujući pripremne radove, grube građevinske radove, zanatsko-instalaterske radove i završne (fine) građevinske radove.

Ovakva gradnja je sveobuhvatna usluga koja vam omogućava da se fokusirate na svoje potrebe i viziju projekta, dok se mi brinemo za sve tehničke, administrativne i organizacione aspekte. Odabirom ove opcije, štedite vaše vrijeme I enrgiju, i ne morate prolaziti kroz iscrpan proces projektne realizacije.

Izgradnja kuće po ovom sistemu je pravi izbor za ljude koji nemaju vremena ni iskustva da bi se bavili građevinskim poslovima. Potrebno je samo da usaglasite svoje želje i zahtjeve kako bi se sve odvijalo bez problema i saglasno sporazumu.

Osnovna prednosti sistema gradnje “ključ u ruke” za klijente je što mi preuzimamo odgovornost za sve faze projekta, smanjujući rizik od potencijalnih problema. Zamislite koliko je lakše kontaktirati samo sa jednom osobom oko svega, izbjeći stres oko pribavljanja dokumentacije, izbjeći portagu za pružaocima pojedinačnih usluga, ne razmišljati o toku i rasporedu izvođenja radova i slično.

Pored izgradnje stambenih objekata po principu “ključ u ruke” kompanija Kalamper se bavi i izgradnjom benzinskih stanica po ovom istom sistemu. 

Nekretnine

Građevinsko preduzeće kompanije Kalamper u kontinuitetu radi na izgradnji poslovno-stambenih projekata koje stavlja na otvoreno tržište nekretnina na prodaju.

U dosadašnjem portfoliu naše kompanije stoji veliki broj izgrađenih objekata, a sve ih karakteriše primamljiva lokacija, moderan dizajn, skladne kvadrature i pažljivo odrađen raspored prostorija.

Prilikom izgradnje stambenih objekata strogo vodimo računa o materijalima koje koristimo i uvijek biramo one najvišeg kvaliteta koje potpisuju renomirani proizvođači.

Cilj nam je da proizvod koji nudimo na tržištu nekretnina bude konkuretan kao i da izgradnjom svakog novog objekta budemo inovativni i pratimo svjetske trendove u oblasti građevinarstva.

Pored navednog, kupci stambenih objekata koje potpisuje Kalamper kompanija, imaju garanciju da dobijaju proizvod koji prati sve zakonom propisane procedure i koji ispunjava sve tehničke propise.

Ukoliko želite da investirate u nekretnine, kontaktirajte nas da zajedno izaberemo vašu garanciju za budućnost.

Spremni ste da razgovaramo o vašem projektu?

Kontaktirajte nas danas kako bismo razgovarali o vašem projektu i pružili vam personalizovana rešenja koja će zadovoljiti vaše specifične potrebe.